Tipuri de echipament de protectie

Tipuri de echipament de protectie

tipuri de echipamente de protectieEchipamentul de protectie este absolut necesar in mediile de lucru predispose la accidentari.Purtarea echipamentului de protectie trebuie sa faca parte din task-urile si rutina zilnica a unui angajat, echiparea corecta a acestuia fiind obligatorie.

Mai jos va voi prezenta echipamentul de protectie esential :

Castile. Protectia capului este obligatorie in industriile unde riscul de accidentare al capului este semnificativ. Prin echiparea corespunzatoare a capului riscul accidentelor si al incidentelor este vizibil redus. Castile de protectie sunt proiectate pentru a absorbi impactul si sunt un echipament de protectie de baza, cu rezultate dovedite concret

Manusile. Manusile de protectie sunt obligatorii in unele domenii iar in altele sunt doar recomandate.Acestea eu rolul de a proteja angajatii si de a mentine si imbunatati gradele de igiena cerute de unele domenii de activitate.Manusile de protectie pot fi : electrostatice, de unica folosita, sterile, rezistente la impact, termorezistente sau cu un strat aderent. Acestea previn ranile mainilor cauzate de munca in conditii grele si protejeaza angajatii de la accidentari.

Mastile. Aceste masti sunt obligatorii in mediile toxice sau in mediile cu potential otravitor si sunt utilizate , cu mai mare masura, in industria chimica.Datorita diferitelor tipuri de masti aceste pot fi folosite in diverse domenii : alimentar, constructii, farmaceutic, etc.

Protectiile auditive. Protectiile auditive sunt cunoscute ca si antifoane si a rolul de a proteja auzul de zgomote care pot leza timpanul. Nepurtarea antifoanelor in mediile cu un zgomot de peste 85 decibeli, conduce la deteriorarea timpanului, in timp, putandu-se solda cu pierderea partiala sau totala a auzului. Astfel, antifoanele sunt deosebit de importante, fiind de nelipsit din dotarea personalului lucrator in mediile dominate de zgomotul puternic.

Protectia ochilor. Prezenti intr-o gama larga, cu aplicabilitate in multiple medii, ochelarii de protectie au aparut din necesitatea de a proteja ochii impotriva prafului, radiatiilor nocive sau obiectelor straine rezultate in urma activitatilor de prelucrare a materialelor. Tratati antiaburire, antizgariere, dotati cu filtre UV sau strat heliomat, ochelarii de protectie, reduc sau elimina complet o gama larga de incidente la care sunt predispusi lucratorii.

Imbracamintea si incaltamintea de protectie. Imbracamintea de protectie, are atat rolul de a proteja cat si de a semnaliza prezenta. In functie de mediul de lucru, imbracamintea de protectie este realizata din materiale izolatoare sau filtrante, cu rol de a proteja fie lucratorul, fie mediul de lucru. Adaptarea imbracamintei la mediul de lucru, reduce drastic riscul accidentarilor si creste atat confortul cat si productivitatea lucratorilor. Incaltamintea de protectie, elimina accidentele cauzate de obiectele ascutite sau taioase pe care se calca din neatentie. De asemenea, reduce consistent accidentele cauzate de caderea obiectelor cu o greutate medie peste picioare.